Продукти за 2 порци
1 краставица
2 стръка целина
75г. кисело мляко
75г. майонеза
1 скилидка чесън
2 стръка копър
1/2с.л. зетин
сол
1 краставица
2 стръка целина
75г. кисело мляко
75г. майонеза
1 скилидка чесън
2 стръка копър
1/2с.л. зетин
сол
10 минути
Краставиците (1 бр) се измиват и без да се белят се режат на колелца. Целината (2 стръка) също се реже на колелца. Салатата се овкусява с дресинг, приготвен от разбитите кисело мляко (75 г), майонеза (75 г), зехтин (1/2 с.л.), сол и счукан чесън (1 скилидки). Салатата се поръсва с нарязан или накъсан копър (2 стръка). Сервира се веднага.
1 маруля
1/3ч.л. черен пипер
2 филии хляб
1с.л. настърган пармезан
1с.л. зеххтин
2 скилидки чесън
1с.л. оцет
2с.л. вода
2с.л. кисело мляко
1/2ч.л. горчица
20 минути
Зелената салата се измива и листата се накъсват в купа. Продуктите за заливката се смесват и с получения дресинг се залива салатата.
Поръсва се с черния пипер и предварително приготвени крутони от филиите хляб, които се нарязват на кубчета и се запичат във фурната.
1ч.ч. кускус
2с.л. кисело мляко
около 200г. майонеза
200г. настъргано сирене
4-5 скилидки счукан чесън
2-3 ситно нарязани кисели краставички
50 минути
Кускусът се сварява в подсолена вода. Изцежда се и се оставя малко да изстине.
Един по един се прибавят останалите продукти.
Всичко се обърква и се украсява със сварени яйца, маслини, магданоз.